2024. május 20., hétfő

Milánó

0 az 5-ből

Milánó Olaszország egyik leggazdagabb városa, világhírét divatházainak, operaházának, dómjának, illetve a Santa Maria delle Grazie-templomnak – amely otthont ad Leonardo da Vinci híres festményének – az Utolsó vacsorának köszönheti.

Az észak-olaszországi Lombardia városa világszerte divatvárosként és bevásárlóparadicsomként ismert. A milánói divathét évente négyszer kerül megrendezésre. 

Olaszország második legnagyobb városa Róma után nyolc luxusdivatüzletével, öt Rolex üzletével és 170 szépségszalonjával rendelkezik. A 19 Michelin étterem egyikében kulináris élvezetekkel is kényeztetheted magad.

Milánó legfontosabb látnivalói közé tartozik a Victor Emmanuel Passage, a milánói dóm, a Castello Sforzesco és a Santa Maria delle Grazie kolostor Leonardo da Vinci híres „Az utolsó vacsora” falfestményével.

Infobox
részletes adatok

Olaszország

Milánó

Ezt mindenképpen látnod kell!

Sforza-kastély, Milánó

A Castello Sforzesco Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása. A 15. századi kastély egykor a milánói hercegek rezidenciája volt, ma múzeumoknak ad helyet.

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie-templom és -kolostor legfőbb nevezetessége, hogy itt látható Leonardo da Vinci Az Utolsó vacsora c. freskója.

Milánói dóm

A milánói dóm római Szent Péter-bazilika után Olaszország második legnagyobb temploma.

Ha az előzőeket láttad és még van időd!

Ha több napot töltesz itt, ezekre is szánj időt!

Hírek az országból