2024. május 20., hétfő

Bécs

0 az 5-ből

Bécs a sokszínűség városa. Sisi császárné nyomdokain is járhatsz vagy felszállhatsz a Práter óriáskerékre, de kihagyhatatlan egy kávé is egy hagyományos bécsi kávéházban. Mutatjuk, mit érdemes megnézni Bécsben!

Schönbrunni kastély

A város délnyugati részén található Schönbrunni kastély egykor Sisi császárné otthona volt. Európa egyik legszebb barokk palotája, 1441 szobájából 45 látogatható.

Schönbrunni Állatkert

A Schönbrunni Állatkert az egész család számára kiemelkedő élmény. A világ legrégebbi állatkertje 8775 állattal és 746 állatfajjal mintegy 17 hektáros területen a maga sokszínűségével és méretével nyűgöz le.

Práter

A bécsi Práter nagyszerű szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sétálj végig a vidámparkban, és tegyél nosztalgikus utazást az 1897-ből származó óriás óriáskeréken egy álompanorámával.

Szent István-székesegyház

A bécsiek által „Steffl”-nek is nevezett Szent István-székesegyház a bécsi Stephansplatzon, a városközpontban található. A népszerű fotómotívum 136 méter magasra emelkedik a levegőbe, és a főépület mellett a katakombák, a dóm kincstára és a tornyok is látogathatók belépődíj ellenében.

Hofburg

A belvárosban található bécsi Hofburg 1918-ig a Habsburg császárok hatalmas birodalmának központja volt.

A Hofburg a mítoszt és a valóságot ötvözi: a Sisi Múzeum, a császári lakosztályok és az ezüstgyűjtemény betekintést nyújt a császárné életébe.

MuseumsQuartier

Képzőművészet, zene, irodalom, építészet és még sok más – a MuseumsQuartier mintegy 60 kulturális intézményével a látnivalók széles skáláját kínálja. A nagy művészeti és kulturális központ a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

Hundertwasser-ház

A Friedrich Hundertwasser művész által épített Hundertwasser-ház a bécsi önkormányzati negyedben a város egyik építészeti látványossága. Az 1985-ben elkészült épület szokatlan stílusa és élénk színű külső homlokzata mindenki figyelmét magára vonzza.

Belvedere

A Belvedere-palota egy pompás barokk palota és egyben múzeum is, amely Ausztria egyik legértékesebb művészeti gyűjteményének ad otthont. A palota előtt egy tavat alakítottak ki, amelyben a palota homlokzata tükröződik.

Bécsi Városháza

A bécsi Városháza az osztrák főváros egyik legszebb neogótikus épülete. A Városháza előtt téren rendszeresen tartanak különféle rendezvényeket, a leghíresebbet advent idején, ekkor fénylő mesevilággá változik. Januártól márciusig a Rathausplatz és a Rathauspark a világ legszebb korcsolyapályájává alakul át.

A Városháza tornya 97,9 m magas, a tetején pedig egy 3,40 m magas páncélos lovag áll 6 méteres lándzsával, az úgynevezett Eiserner Rathausmann, amely Bécs egyik jelképévé vált. Lába is hatalmas, a szobor cipőmérete 63-as.

Duna-torony

A Duna-toronyból a legjobb kilátás nyílik az egész városra. A kilátótoronyban 160 méteren egy kávézó, 170 méteren pedig egy étterem található.

Albertina

A városközpontban található Albertina művészeti múzeum évente több mint egymillió érdeklődőt vonz. A múzeumban többek között a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteménye található, melyben olyan művek kapnak helyet, mint Dürer „Mezei nyúl” grafikája vagy Klimt nőtanulmányai.

Tenger Háza

A Haus des Meeres központi eleme a 360 fokos cápatartály. Ausztria legnagyobb, 120 négyzetméteres medencéje minden oldalról megközelíthető, és összesen mintegy 1000 halról nyújt lenyűgöző betekintést.

Kirándulás a Bécsi-erdőben

A bécsi túraútvonalakkal több mint 500 kilométer hosszúak, és részben a Bécsi-erdőn keresztül vezetnek.

Bécsi kávéházak

A 17. század óta működő kávéházak nagy jelentőséggel bírnak a városban, sőt 2011 óta az UNESCO szellemi világörökség részei. Egy darab Sacher torta jól illik a kávéhoz. Ha valami sósra vágysz, a legközelebbi Wiener Schnitzel, bécsi kolbász vagy egy kiadós marhahúsleves gombócokkal nincs messze.

Infobox
részletes adatok

Ausztria

Bécs

Ezt mindenképpen látnod kell!

Ha az előzőeket láttad és még van időd!

Ha több napot töltesz itt, ezekre is szánj időt!

Hírek az országból