2024. július 25., csütörtök

Top 5 ezen a héten

Kapcsolódó hírek

Udine betiltja az alkoholárusítást

Az intézkedést a közelmúltban történt erőszakos cselekmények után hozták. A rendelet az alkoholmentes italokra is vonatkozik.

Alberto Felice De Toni, Udine polgármestere rendeletben megtiltja az alkoholos és alkoholmentes italok árusítását az egész város területén este 21 órától másnap reggel 8 óráig. Az intézkedés az automatákra is vonatkozik – közölte az önkormányzat.

Tilos továbbá az alkoholos és alkoholmentes italok kiszolgálása a kocsmákban hajnali 1 órától reggel 8 óráig az egész város területén. A Borgo Stazione negyedben, a vasútállomás közelében egész nap tilos az alkoholfogyasztás a közterületeken és az utcákon.

A rendelet azonnal hatályba lép és 30 napig érvényes, amely további 30 nappal meghosszabbítható. Az intézkedés be nem tartása esetén a bártulajdonosok 200 és 1200 euró közötti bírságra számíthatnak, valamint a létesítmény azonnali bezárására és az alkoholtartalmú italok elkobzására.

Az intézkedést a polgármester azt követően hozta meg, hogy az éjszaka folyamán erőszakos cselekmények törtek ki. Ennek során néhányan meg is sérültek. „Sajnos a közelmúltbeli incidensek megmutatták, hogy többet kell tennünk a közbiztonságért. A város és polgárai követelik, hogy határozottan és határozottan lépjünk fel, hogy az ilyen incidensek ne ismétlődhessenek meg” – mondta a polgármester.

Népszerű