2024. május 20., hétfő

Kréta

0 az 5-ből

Görögország legnagyobb, legdélebben fekvő szigete Kréta.

Kréta könnyen elérhető, hiszen három reptérrel és hat kikötővel rendelkezik, ezek mindegyikéből napi több járatot indítanak Athénba. Görögország ötcsillagos szállodai kapacitásának 30 százaléka itt található és kutatások szerint az utasok 40 százaléka később visszatér Kréta szigetére.

A kulturális látnivalók közül kiemelkednek Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz régészeti lelőhelyei, ahol a minószi civilizáció palotáinak romját csodálhatjuk meg, illetve Réthimno velencei vára is. Mindemellett 120 múzeum vár minket a szigeten.

Kréta szigetéhez kapcsolódik a Minótaurosz, a krétai labirintus, Daidalosz és Talósz mitológiai története és itt született a híres festő, Domeniko Theotokopulosz (El Greco) is.

A sziget déli elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül napos (320 napsütéses nappal rendelkezik évente) és az 1000 kilométeres tengerparti sávban több mint 550 gyönyörű strandja van.

Infobox
részletes adatok

Görögország

Kréta

Ezt mindenképpen látnod kell!

Chania

Kréta második legnagyobb városa romantikus hangulatával ragad magával. Chania óvárosa az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében.

Ha az előzőeket láttad és még van időd!

Ha több napot töltesz itt, ezekre is szánj időt!

Hírek az országból