2024. június 13., csütörtök

Dél-Tirol

0 az 5-ből

Dél-Tirolban szép kisvárosok találhatók, sok kultúrával és természettel: szűk sikátorok, csodálatos panoráma és remek túraútvonalak várnak.

Legyen szó nagyvárosi hangulatról a tartományi fővárosban, Bolzano/Bozenben, vagy lazításról olyan hangulatos menedékhelyeken, mint Dobbiaco/Doblach vagy Silandro/Schlanders – Dél-Tirol nagyon különböző nyaralóhelyekkel varázsolja el a látogatókat.

Dél-Tirol az egyik legtöbb kastéllyal rendelkező régió Európában. Az elmúlt évszázadok során több mint 800 ilyen építményt építettek.

A dél-tiroli kastélyok és várak többsége sziklákra épült, és magasan a völgyek fölé magasodik. Az épületek némelyike mintegy 900 éves, és védelmi célokra vagy egyszerűen csak grandiózus rezidenciaként használták.

Dél-Tirol a túrázás szerelmeseinek és a mediterrán hegyi idill kedvelőinek kedvelt úticélja. A jól ismert városok, például Merano és Bolzano mellett számos olyan falu és város található, amelyet érdemes felkeresni.

Dél-Tirol ideális úti cél, ha nem tudod eldönteni, hogy a mediterrán Olaszországban vagy inkább a hegyekben töltenéd a nyaralásodat. Itt mindkettőt együtt élheted át.

Infobox
részletes adatok

Olaszország

Dél-Tirol

Ezt mindenképpen látnod kell!

Ha az előzőeket láttad és még van időd!

Ha több napot töltesz itt, ezekre is szánj időt!

Hírek az országból