2024. május 20., hétfő

Top 5 ezen a héten

Kapcsolódó hírek

Éjfél után nincs jégkrém Milánóban

Milánó városa hadat üzen a látszólag túl vad éjszakai életnek. 2024. május 17-től november 4-ig tilos lesz éjfél után italokat vagy elviteles ételeket árulni a szórakozóhelyeken. Ez a fagylaltra is vonatkozik. Az önkormányzat így akarja megakadályozni, hogy a kocsmázók megzavarják az éjszakai nyugalmat. Az intézkedések tiltakozást váltanak ki.

Az új szabályozás szerint a szabadtéri asztalokkal rendelkező kocsmáknak legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk. Hétvégén és ünnepnapokon a nyitvatartási időt hajnali fél kettőig meghosszabbítják. Az új szabályozás szerint az utcai bódéknak legkésőbb este 8 óráig be kell zárniuk. Ennek célja, hogy megakadályozzák az éjszakai embertömegek kialakulását.

„Őrület: Milánó polgármestere hadat üzen a fagylaltnak” – ezzel a szalagcímmel számolt be az Il Giornale című napilap az új szabályokról, amelyek a népszerű Navigli negyedben is érvényesek lesznek. Ez a város egyik kedvenc sétálóutcája, ahol esténként sok fiatal gyűlik össze a bárok és kocsmák előtt. Művészek műtermei, design üzletek, romantikus kocsmák, bolhapiacok és nyári koncertek teszik a Naviglit népszerű találkozóhellyé.

Tiltakozás az új szabályozás ellen

Az üzlettulajdonosok máris tiltakoznak, mivel attól tartanak, hogy az új szabályozás a vásárlók elvesztéséhez vezet. Azzal is érvelnek, hogy az intézkedések nem igazán segítik a szomszédok éjszakai nyugalmának védelmét. Aggályaikat most az önkormányzat elé akarják tárni.

Az egykor inkább szürke ipari metropoliszként ismert Milánó egy ideje turisztikai fellendülést él át. A 1,5 milliós metropolisz a divat, az életmód és a pénzügyek olasz fővárosaként életkedvével vonzza a turistákat. A Rómával folytatott örökös versenyben Milánó sokkal népszerűbbé vált az utazók körében.

Népszerű