2024. május 20., hétfő

Top 5 ezen a héten

Kapcsolódó hírek

Egy dalmáciai gyöngyszem is bekerült a világ legszebb strandjai közé

A Lonely Planet a világ legszebbjei közé sorolta a gyönyörű horvátországi Punta rata strandot Brelában.

Mint a horvát Poslovni Dnevnik írja, a Lonely Planet útikalauz minden évben rangos díjakat adományoz a világ úti céljainak. Idén egy horvátországi strand is az egész világ húsz legjobb strandja közé került.

A Lonely Planet nemrég mutatta be a világ „20 legjobb strandja” listáját, amin olyan népszerű úti célok szerepelnek, mint a Rio de Janeiró-i Ipanema és a thaiföldi Ao Maya, valamint olyan eldugott paradicsomi helyek, mint a zanzibári Mnemba-sziget. Érdekesség, hogy a húsz legszebb strand között van egy horvát gyöngyszem is, a horvátországi Punta rata strand.

Ez a brelai szépség a dalmát tengerparton található. A horvát Punta rata strand 400 méter hosszan húzódik egy természetvédelmi terület által védett fok körül, egy igazán varázslatos helyen. Itt találkoznak a fenyőerdők a hideg, érintetlen Adriai-tengerrel – írja a Lonely Planet.

Ezen a strandon sűrű és illatos fenyőfák adnak árnyékot, a mélykék tenger pedig áprilistól októberig ideális, 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet kínál az úszáshoz, búvárkodáshoz, kajakozáshoz vagy evezéshez.

Punta rata gyakran felismerhető a híres, a tengerből kiálló szikláról, amelyet „Brela-kő vagy Brela-szikla” néven ismernek. A Punta rata kavicsos homokos strandját kristálytiszta tenger borítja, amely ideális helyet biztosít a látogatóknak a pihenésre és a mesebeli környezet élvezetére.

Népszerű