2024. május 20., hétfő

Top 5 ezen a héten

Kapcsolódó hírek

Az Amalfi-part végre saját repülőteret kap

Júliusban megkezdi ideiglenes működését a salernói repülőtér. A bővítés a következő években folytatódik.

Az Amalfi-part Olaszország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a turisták és a helyiek körében egyaránt. A Salernói öböl partján fekvő terület már a római idők óta így van, amiről számos ókori villa tanúskodik. A külföldi vendégek számára azonban eddig meglehetősen nehézkes volt ide eljutni repülővel – ugyanis ez csak a mintegy 70 kilométerre lévő nápolyi repülőtéren keresztül lehetséges. Onnan két óra vonattal vagy másfél óra autóval Amalfi kisvárosa.

A CNN beszámolója szerint az eredetileg 1926-ban épült salernói repülőtér a jövőben jobb összeköttetést biztosít majd. 45 kilométerre található Amalfi városától és 20 kilométerre Salerno városától.

A spanyol Volotea légitársaság már be is jelentette, hogy 2024. július 11-től négy járatot indít. A nápolyi repülőteret is üzemeltető GESAC repülőtér-üzemeltető társaság szerint a tervek nem állnak meg itt, más légitársaságokkal is tárgyalnak.

Az Aeroporto di Salerno-Costa d’Amalfi repülőteret, amelyet korábban a hadsereg, a repülősiskolák és a magánpilóták használtak, már évekkel ezelőtt elkezdték átalakítani kereskedelmi üzemre. A terv most a 2024-es újranyitást követően további bővítést irányoz elő, hogy 2026/2027-ben már teljes körűen üzemelhessen. Többek között meghosszabbítják a kifutópályákat és új utasterminált építenek.

Népszerű